کاشت مو

کاشت مو

کاشت مو یک روش جراحی زیبایی است که برای درمان ریزش مو مورد استفاده قرار می گیرد.

در این تکنیک ضمن انتقال فولیکول های مو از ناحیه اهدا کننده و قرار دادن آنها در ناحیه گیرنده می توانید شاهد رشد مو باشید.

به طور معمول بهترین قسمت برای دریافت فولیکول های زنده و فعال قسمت پشت سر است و معمولاً در افرادی که دچار ریزش مو میشوند طاسی در نواحی جلو و کناری سر اتفاق می افتد که بخشی حساس اما ترمیم پذیر است.

قرار دادن فولیکول های فعال در این محدوده با متدها و روش های خاص باعث میشود تا شاهد رویش مجدد موی کاملاً طبیعی باشید.

متاسفانه ریزش مو یکی از شایع ترین مشکلات در بین عموم افراد است که هیچ ارتباطی به جنسیت و سن فرد ندارد.

گاهاً دیده میشود که افراد بنا به دلایل مختلف یا به صورت ژنتیکی دچار ریزش مو میشوند که تغییرات قابل توجهی را در چهره و اعتماد به نفس شخص ایجاد می کند.

به همین دلیل اگر افراد از انجام سایر روش ها برای پیشگیری از ریزش مو به نتایج خوبی نرسند قطعاً بهترین و موثرترین راهکار کاشت مو است.

آمارها نشان می دهد که درصد موفقیت کاشت مو در کشور ما بسیار زیاد است و این اقدام موثر باعث میشود تا افراد با اعتماد و اطمینان بیشتری برای این اقدام زیبایی به متخصصان مراجعه کنند.

به طور کلی باید بدانید که هدف اصلی از کاشت مو بهبود ظاهر، افزایش اعتماد به نفس و یک راه حل دائمی برای قطع ریزش مو است.

کسانی که کاشت مو انجام می دهند با مراقبت های ساده و معمول می توانند موی کاملاً طبیعی داشته باشند و نیازی به مراقبت تخصصی و حساس ندارد.

تنها با رعایت چند نکته کلیدی می توانید از سلامت موی جدید مراقبت کرده و به مرور زمان این موی کاملاً طبیعی به رشد خود ادامه می دهد و تاثیر بسزایی در زیبایی چهره افراد دارد.

برای اولین بار پیوند مو توسط یک پزشک ژاپنی مطرح شد ولی به دلیل اینکه در آن زمان ژاپن وارد جنگ جهانی دوم شده بود نمی توانستند این روش را تست کرده و به مرحله اثبات برسانند.

در نهایت این ایده در کشورهای آمریکایی توسط یک پزشک آلمانی به ثبت رسید و از آن زمان تاکنون مراکز بسیار معتبر ضمن استفاده از تجهیزات نوین توانسته اند روش پیوند مو یا کاشت مو را انجام داده و طرفداران زیادی را جذب خود کنند.

معرفی روش های کاشت مو

روش های کاشت مو
روش های کاشت مو

عموم افراد تصور می کنند که کاشت مو یک فرایند کاملاً ساده است که فولیکول های سالم را از قسمت خاصی از پوست سر جدا کرده و به قسمت دیگری منتقل می کنند.

باید بدانید که پیوند مو یک فرایند تخصصی محسوب میشود و مهم است که این پیوند موی طبیعی به درستی و با متدهای صحیح انجام شود تا بیشترین میزان تاثیرگذاری و نتایجی که انتظار دارید را تجربه کنید.

در ابتدای مسیر برای تصمیم گیری جهت کاشت مو متخصصان توصیه می کنند که ابتدا وضعیت بانک مو را ارزیابی کنید. بانک مو به ناحیه ای از پوست بدن گفته میشود که دارای موی بسیار مقاوم و قوی در برابر ریزش است.

در چنین موقعیتی متخصصان با راهکارهای مختلف اقدام به جداسازی و استخراج مو از نقاط تعیین شده کرده و تلاش می کنند تا قسمت طاسی و کم پشت موی سر را با این تارهای مو پر کنند.

به طور کلی روش هایی که برای کاشت مو مورد استفاده قرار می گیرند هر کدام متدهای خاصی هستند که با جزئیات زیادی انجام میشوند.

هر کدام از این روش ها باعث میشود تا افراد با شرایط خاصی که دارند بهترین نتیجه را از کاشت مو دریافت کنند.

کاشت مو FUT

یکی از قدیمی ترین روش ها برای کاشت موی سر روش پیوند واحد فولیکولی یا FUT است. در این روش با استفاده از مقدار زیادی داروی بیهوشی اقدام به برداشتن مو از بانک مو می کنند.

متخصصان قسمتی که پوست سر که دارای موی پرپشت و قوی است را انتخاب کرده و این محدوده را برش می زند و تلاش می کنند تا موی جدا شده را به قسمت طاسی سر پیوند بزنند.

این روش با توجه به تاثیر بسیار خوبی که بر درمان ریزش و کم پشتی مو دارد اما دارای عوارض زیادی نیز می باشد.

مراجعینی که کاشت مو را با روش FUT انجام می دهند نیاز به دریافت مقدار زیادی داروی بیهوشی داشته که ممکن است روند نقاهت بعد از کاشت مو برای آنها کمی سخت باشد.

این افراد بعد از عمل دچار درد بسیار زیادی میشوند و حتی ممکن است اسکار یا جای بخیه در پشت سر باقی بماند.

اگر چه این روش یک راهکار موثر برای کاشت مو محسوب می شود اما متخصصان تلاش می کنند از روش های جدیدتر برای کاشت موی سر استفاده کنند.

به یاد داشته باشید که هر روشی که برای کاشت مو انجام شود گاهاً با معایب و عوارض کوچکی همراه است.

به عنوان مثال در روش FUT احتمال اینکه اسکار ایجاد شده بعد از برداشت بانک مو مقابل مشاهده باشد بسیار زیاد است.

ممکن است برداشت یک نوار بزرگ از بانک مو باعث شود تا در قسمت مورد نظر شاهد کاهش حجم مو باشید.

افرادی که برای کاشت مو این روش را انجام می دهند معمولاً بعد از عمل دچار درد و تورم بیشتری هستند و احتمال بروز خونریزی و تورم شدید در ناحیه سر و صورت وجود دارد.

کاشت مو FIT

روش دیگر برای کاشت مو تکنیک FIT است که اصطلاحا به آن تکنیک جداسازی فولیکول نیز می گویند.

بعد از اینکه متخصصان و محققان متوجه شدند که روش های قدیمی گاهاً پرخطر است به روش های جدید مانند FIT روی آوردند که نتایج آن بسیار موثر و شگفت انگیز بود.

اگر چه در این روش باز هم معایبی دیده میشود و مراجعین دوره نقاهت سختی را سپری می کنند اما نسبت به تکنیک های قدیمی تر آسان و کم خطر می باشد.

در این روش کاشت مو تارهای مو از بخش های تعیین شده به ویژه پشت سر جهت پیوند زدن به نواحی دچار ریزش کنده شده و بلافاصله در جایگاه جدید پیوند زده میشود.

این روش نوین باعث میشود تا مراجعین با کمترین میزان درد و آسیب بتوانند پیوند و کاشت موی خوبی را داشته باشند.

مزیت انجام این روش کاشت مو این است که مراجعین نیازی به انجام بخیه نداشته و خطرات عمل جراحی را در پی ندارد.

همچنین این افراد بعد از کاشت مو متوجه میشوند که سرعت بهبودی آنها بسیار بالاست و خیلی زود شاهد رشد مو و زیبایی چهره خود خواهند بود.

کاشت مو BHT

گاهی اوقات بانک موی افراد در قسمت های پشتی سر آنقدر قوی نیست که بتوانند برای کاشت مو به این قسمت ها اکتفا کنند.

در روش دیگر که با عنوان BHT شناخته میشود نیاز است که پیوند مو از دیگر نقاط بدن انجام پذیرد.

گاهی اوقات بانک موی افراد در دیگر نقاط بدن آنقدر قوی است که می توان برای درمان طاسی و ریزش موی شدید از این روش پیوندی استفاده کرد.

این روش اگر چه انجام میشود اما متخصصان معتقدند که بازدهی و نتایج شگفت انگیزی در بر نداشته و نسبت به دیگر روش ها اولویت کمتری دارد.

کاشت مو SUT

اگر به دنبال یک روش نوین و جدید برای پیوند موی طبیعی هستید قطعاً به سراغ کاشت مو با روش SUT بروید.

در این روش و تکنیک کاملاً تکامل یافته اقداماتی کاملاً خودکار انجام میپذیرد. در این روش می توان تا ۱۴ هزار تار موی واقعی را بدون نیاز به جراحی، بیهوشی و بدون درد و خونریزی در جایگاه جدید قرار داد.

این روش با استفاده از دستگاه اتوماتیک انجام میشود که حتی رکورد کاشت ۶۰ تار مو در یک سانتی متر را ثبت کرده است.

استفاده از این روش برای کاشت مو فقط برای رفع ریزش شدید و طاسی سر استفاده نمیشود بلکه برای کاشت ابرو، کاشت ریش و سیبیل و حتی کاشت مژه این تکنیک با استقبال بسیار زیادی مواجه شده است.

نکته بسیار مهم در پیوند مو با دستگاه خودکار این است که هیچ محدودیتی وجود ندارد و می توان از تمامی ظرفیت های بانک مو جهت پیوند مو استفاده نمود.

یکی از ویژگی های مهم استفاده از این دستگاه های اتوماتیک این است که روند کاشت مو بدون عوارض جانبی و در مدت بسیار کوتاه در یک جلسه انجام میشود.

شواهد نشان می دهد که حداقل میزان عوارض و تغییرات بعد از کاشت مو باعث میشود تا بسیاری از افراد که برای پیوند مو اقدام می کنند تمایل به انجام این روش داشته باشند.

یکی از مزایای مهم روش کاشت مو SUT این است که خط رویش مو در افراد بسیار طبیعی است و دوره نقاهت کوتاه می باشد.

همچنین این افراد نیازی به پانسمان ندارند و تعداد فولیکول موی بیشتری در جلسات متوالی دارند.

کاشت مو FUE

یکی دیگر از روش های کاربردی و البته جدید برای پیوند مو روش FUE است، با کمی تحقیق متوجه میشوید که این روش نوع تکامل یافته روش منسوخ شده FUT است.

در واقع برای انجام این تکنیک جهت کاشت مو لایه بسیار نازکی از پوست پشت سر با ظرافت بسیار زیادی برداشته میشود تا هیچ نوع آسیبی به پوست و عصب ها وارد نگردد.

سپس فولیکول های مورد نیاز را جدا کرده و در نواحی مورد نظر قرار می دهند.

متخصصان در این مورد معتقدند که این روش علاوه بر کاربردهای بسیار زیادی که دارد به مرور باعث پرپشتی مو میشود و می توان تراکم مو را تا ۱۴ هزار تا تخمین زد.

شاید برایتان جالب باشد بدانید که مهمترین مزیت این روش کاشت این است که جای زخم کمتری نسبت به سایر تکنیک ها باقی می ماند و البته بهبودی سریع تری اتفاق می افتد و برای کسانی مناسب است که درگیر ریزش موی ناشی از عدم تعادل هورمونی می باشند البته این تکنیک برای ریزش موی ارثی نیز کاربرد دارد.

کاشت مو DHI

یکی از روش های محبوب برای کاشت مو روش DHI است که یک تکنیک پیشرفته محسوب میشود.

چنین اقدامی را کاشت موی مستقیم می نامند و به دلیل دقت بالا و نتایج بسیار خوبی که دارد از جمله روش های موثر برای کاشت مو محسوب میشود.

وجه تمایز این روش با روش های قدیمی تر این است که در این فرایند از یک قلم مخصوص استفاده میشود.

چنین ابزار پیچیده ای شرایطی را فراهم می کند که بتوان فولیکول های مو را مستقیماً در کانال قبلی قرار داد و شاهد رشد مو با سرعت بیشتری خواهید بود.

نکته بسیار مهم در مورد این روش کاشت مو این است که این فرایند باید با تجهیزات مناسب و توسط متخصصان با تجربه انجام شود تا ضمن کاشت مو آسیبی به ریشه های موی اطراف وارد نگردد.

از مزایای مهم این روش کاشت مو می توان به نتیجه طبیعی تر نسبت به سایر روش ها اشاره کرد.

البته این اقدام به پزشک اجازه می دهد تا فولیکول ها را با دقت بیشتری در زاویه های طبیعی تر کاشت کنند. در نتیجه زمانی که رشد مو ادامه پیدا می کند نتیجه کار بسیار زیبا و طبیعی خواهد بود.

کاشت مو از ریش به سر

یکی از تکنیک هایی که در موارد محدودی برای کاشت مو انجام میشود انتقال فولیکول ها از ریش به ناحیه سر است.

معمولاً در این روش انتقال فولیکول های موی مقاوم و قوی از زیر چانه و اطراف آن انجام میشود.

از آنجایی که موی ریش آقایان ضخامت بسیار زیادی دارد یک منبع جایگزین بسیار خوب برای کاشت در نقاطی است که بانک موی سر کافی نبوده و نیاز به فولیکول های بیشتری دارند.

مزایای کاشت مو چیست؟

اگر شما هم در شمار کسانی هستید که به دلیل کم پشتی موی سر به دنبال راهکارهای ماندگار و دائمی هستید احتمالاً به فکر کاشت مو افتاده اید.

قبل از اینکه بخواهید تصمیم خود را قطعی کنید بهتر است که در مورد مزایای کاشت مو اطلاعاتی را کسب نمایید.

در این مقاله در مورد مزیت ها و پس از آن در مورد معایب کاشت مو صحبت خواهیم کرد تا تصمیم گیری برای تمامی افراد آسان تر شود.

مهمترین مزایای کاشت طبیعی عبارتند از:

نتایج طبیعی و دائمی:

بزرگ ترین و مهمترین مزیت کاشت مو نتیجه دائمی آن است، قطعاً زمانی که از موی طبیعی برای رفع کم پشتی یا طاسی سر استفاده می کنید متوجه میشوید که تاثیر مثبت آن بر زیبایی چهره تا چه حد زیاد است.

اما استفاده از لوازم مصنوعی باعث میشود تا فرم طبیعی چهره تغییر کرده و این مسئله قطعاً بر رضایت افراد نیز تاثیر می گذارد.

با این حال زمان استفاده از انواع کلاه گیس، پوستیژ‌ها و اسپری های پوشاننده گذشته و با راهکارهای طبیعی مانند کاشت مو می توانید مویی سالم، زیبا و همیشگی داشته باشید.

افزایش اعتماد به نفس:

فرقی نمی کند که افراد با چه جنسیت و چه سن و سالی دچار کاهش حجم موی سر یا ریزش شدید شوند.

در هر صورت داشتن موی پرپشت و زیبا یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار بر اعتماد به نفس افراد است.

زمانی که کم پشتی شدید مو اتفاق می افتد نارضایتی افراد بیشتر شده و این فرم نازیبا برای آنها آنقدر قوت پیدا می کند که شرایط روحی و روانی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد.

گاها دیده میشود که افراد به دلیل داشتن موی کم پشت یا وجود تاسی در سطح پوست سر دچار حس خجالت و شرمندگی شده اند.

راهکار مطمئن و قطعی برای داشتن موی زیبا کاشت مو است که می توان با راهکارهای مختلف با استفاده از بانک موی قوی موی زیبا و سلامت داشت.

قطعاً این تغییرات مثبت و موثر تاثیرات قابل توجهی بر افزایش اعتماد به نفس افراد دارد.

عدم مراقبت های ویژه:

اگر برای درمان کم پشتی و رفع تاسی موی سر هر روشی را به غیر از کاشت مو انتخاب کنید نیاز به مراقبت های تخصصی خواهید داشت و مهم است که از انواع محصولات مراقبتی به طور دائمی استفاده کنید.

یکی از مزایای برجسته کاشت مو عدم نیاز به مراقبت های ویژه است درست است که در تایمی محدود اقدامات تخصصی را انجام می دهید تا موی تازه کاشته شده در جایگاه خود به ثبات برسد اما بعد از آن نیازی نیست که اقدامات خاصی انجام دهید و به طور معمول مو به رشد خود ادامه می دهد و همواره زیبا و پرپشت خواهد بود.

معایب کاشت مو چیست؟

برای انجام هر تکنیک درمانی و زیبایی که اقدام می کنید قطعاً بابت معایب و عوارض احتمالی آن نگرانی هایی خواهید داشت که یک مسئله کاملاً طبیعی است.

کاشت مو یکی از روش ها و متدهای نوین برای رفع طاسی و ریزش های شدید است.

این تکنیک هم مانند هر روش دیگری ممکن است معایب خاص خود را داشته باشد. مهمترین معایب کاشت مو شامل موارد زیر است:

هزینه بالا

با کمی تحقیق در مورد هزینه های کاشت مو متوجه میشوید که پرداخت بها برای این فرایند زیبایی بسیار زیاد است. به گونه ای که ممکن است همه افراد قادر به پرداختن هزینه آن نباشند.

البته هزینه کاشت مو برای همه افراد یکسان نیست و عوامل مختلفی مثل مکان جغرافیایی کلینیک در این مسئله تاثیر بسزایی دارد.

به طور کلی در مقایسه با سایر روش ها برای رویش مجدد مو، کاشت مو بیشترین هزینه ها را در پی دارد.

دوره بهبودی طولانی

یکی از قسمت های منفی یا معایب مهم کاشت مو دوره بهبودی طولانی مدت آن است، ممکن است مراجعین تا چند هفته بعد از کاشت مو نیاز به مراقبت داشته باشند تا زخم ها بهبود پیدا کند و نتایج اولیه ظاهر شود.

با توجه به روش انجام کاشت مو بیماران دوره نقاهت متغیری را تجربه می کنند و معمولاً در روش های قدیمی تر بعد از از بین رفتن تاثیر داروی بی حسی مراجعین با دردهای طاقت فرسا و زخم های آزار دهنده مواجه میشوند که ممکن است شرایط بهبودی را برای آنها کمی سخت و طولانی کند.

احتمال ایجاد عوارض کاشت مو

مراقبت های بعد از کاشت مو بسیار مهم است اما احتمال اینکه برخی از افراد دچار عوارض آن شوند نیز وجود دارد.

از مهمترین عوارض کاشت مو باید به عفونت، التهاب و ریزش مو اشاره کرد. اگر چه این دوره سپری میشود اما باعث میشود تا بیماران شرایط سخت و حالت هایی مثل خارش و دردهای سطحی را تجربه کنند که در اکثر مواقع نگران کننده نیست.

مراحل کاشت مو

مراحل کاشت مو
مراحل کاشت مو

اگر کنجکاو هستید با مراحل کاشت مو آشنا شوید ادامه مقاله را به طور کامل و دقیق مطالعه کنید.

از زمانی که برای انجام کاشت مو اقدام می کنید متخصصان چندین نکته مراقبتی را پیش از هر اقدامی انجام می دهند.

از افراد می‌ خواهند که آزمایشات و چکاپ های دقیق را انجام داده تا در شرایط جسمانی ایده آل کاشت مو انجام پذیرد.

اولین مرحله کاشت مو آماده سازی ناحیه بانک مو است، قبل از هر اقدامی بخشی از سر مورد ارزیابی قرار می گیرد که به عنوان بانک مو شناخته میشود.

در روش های قدیمی نیاز بود که افراد در اولین مرحله موی سر را به طور کامل تراشیده و آماده پیوندمون می شدند.

به طور کلی در مراحل مقدماتی بانک مو که معمولاً پشت سر قرار می گیرد و در فاصله بین دو گوش است برای پیوند مورد استفاده قرار می گیرد.

موی این ناحیه در برابر ریزش مقاوم تر است به همین دلیل با استفاده از انواع بی حسی های موضعی بخش مورد نظر را برای برداشت فولیکول آماده می کنند.

مرحله دوم کاشت مو برداشت گرافت ها از ناحیه اهدا کننده است، در این مرحله متخصصان از ابزار استخراج تخصصی و بسیار ریز استفاده می کنند و بافت موجود در ناحیه اهدا کننده که حاوی فولیکول های مو مقاوم به ریزش است را برداشته و به محل مورد نظر انتقال می دهند.

ابزاری که در این مرحله استفاده میشود از ایجاد زخم و اسکار در بانک مو جلوگیری می کند و کمترین آسیب را هنگام برداشت خواهد داشت.

برشی که در این قسمت اعمال میشود به اندازه سر سوزن است و فقط باعث ایجاد نقاط قرمز در سطح پوست میشود که خیلی زود بهبود می یابد.

در ادامه تعداد فولیکولار استخراج شده در یک روز از ۱۰۰۰ تا ۸۰۰۰ متغیر است که با توجه به وسعت ناحیه طاسی و مقدار تراکمی که متقاضیان مد نظر داشته اند مرحله اول کاشت انجام میشود.

سومین مرحله از کاشت مو آماده سازی ناحیه گیرنده است، در محلی که فرد دچار تاسی و ریزش شدید است از بی حسی موضعی استفاده می کنند پس از آن با استفاده از سوزن های مخصوص که ضخامت آنها کمتر از یک میلی‌متر است در ناحیه گیرنده برش‌ هایی را ایجاد می کنند تا بتوانند فولیکول های مو را در آنها قرار دهند.

عمق برش ایجاد شده به واسطه سوزن های مخصوص برابر با طول واحد فولیکول است. به همین دلیل با اطمینان می توان گفت که در این مرحله هیچ آسیبی به رگ های خونی زیر پوست وارد نمیشود.

در این اقدام می توان برش ها را با زاویه و جهت رشد مو در آینده مشخص کرد، در نتیجه مو با حالت طبیعی تری در منطقه گیرنده رشد می کند.

به همین دلیل است که مرحله سوم و آماده سازی ناحیه گیرنده یکی از مهم ترین بخش های کاشت مو محسوب می‌گشود.

مرحله چهارم و مرحله پایانی پیوند گرافت ها در پوست سر است، در آخرین اقدام گرافت های واحد فولیکولی در برش های ریزی که به صورت الگویی نامنظم در ناحیه گیرنده ایجاد شده است قرار می گیرند.

به طور معمول کوچک ترین گرافت ها که اغلب دارای یک و دو فولیکول مو هستند در روی خط رویش مو قرار می گیرند.

گرافیت های بزرگ تر که حاوی ۳ تا ۴ فولیکول مو هستند در قسمت های پشت قرار خواهند گرفت.

هزینه کاشت مو چقدر است؟

همه افراد بعد از تصمیم گیری برای کاشت مو با مسئله بسیار مهمی مواجه میشوند که مربوط به مقدار هزینه های این فرایند زیبایی است.

هزینه کاشت مو و عوامل مختلفی بستگی دارد که مهمترین آنها مربوط به تجربه و تخصص پزشک و تمامی کسانی است که در این فرایند مشارکت دارند.

البته میزان هزینه ها بر اساس روش انجام کاشت مو در نظر گرفته میشود.

اینکه پزشک از چه تکنیکی و چه تجهیزات و امکاناتی استفاده کند همگی از جمله مواردی هستند که بر میزان هزینه های نهایی تاثیرگذار است.

در بین سایر روش ها برای کاشت مو تکنیک هایی مثل FIT و FUT از جمله روش های نسبتا ارزان هستند اما طبیعی است که ضمن انجام این روش ها برخی از افراد با معایب آن نیز مواجه شوند.

با این حال پزشکان تلاش می کنند ضمن انجام روش های نوین حتی با مقدار هزینه بیشتر نتایج ماندگاری را برای مراجعین به همراه آورند.

اساساً مقدار هزینه ای که برای انجام کاشت مو پرداخت میشود بین ۱۵ تا ۱۰۰ میلیون متغیر است.

با این حال تمامی تجهیزاتی که ضمن کاشت مو مورد استفاده قرار می گیرند و عملکرد پزشک و مدت زمان این فرایند همگی از موارد مهم و موثر بر میزان هزینه ها هستند.

بهترین سن برای کاشت مو

بسیاری از افراد در ابتدای سنین جوانی متوجه میشوند که دچار ریزش مو و نهایتاً کم پشتی مو هستند.

احتمالاً این افراد در پی روش های موثر برای کنترل ریزش مو هستند و اگر چه ممکن است مدت زمان طولانی مراقبت ها و تکنیک‌ های تخصصی را انجام دهند اما احتمال اینکه نتایج مناسب دریافت نشود وجود دارد.

شاید این افراد در سنین مختلف به دنبال یک راهکار دائمی مثل کاشت مو باشند.

اما فراموش نکنید که بهترین زمان برای کاشت مو بستگی به شرایط افراد دارد، به طور کلی توصیه میشود که آقایان در سن ۲۵ تا ۵۰ سالگی برای رفع طاسی پایدار اقدام به کاشت مو نمایند.

این محدوده سنی برای زنان ۳۰ تا ۵۰ سالگی در نظر گرفته میشود، به طور کلی انتخاب زمان مناسب برای کاشت مو به عواملی مثل الگوی ریزش مو، وضعیت بانک مو و سلامت کلی فرد بستگی دارد.

اگر تصمیم به کاشت مو دارید بهتر است که در فصل زمستان و زمانی که هوا معتدل و سرد میشود برای کاشت مو اقدام کنید.

هر چقدر که شرایط دمایی مناسب باشد و مانع تعریق شود بهترین فرصت برای کاشت مو است. به همین دلیل متخصصان نیمه دوم سال و فصل پاییز و زمستان را بهترین زمان برای کاشت مو می دانند.

کاندیدای مناسب برای کاشت مو چه افرادی هستند؟

برای داشتن تجربه خوب و تاثیر ماندگار از کاشت مو مهم است که افراد شرایط لازم را دارا باشند.

به طور کلی کاشت مو برای افرادی مناسب است که درگیر ریزش موی تثبیت شده هستند به گونه‌ای که امکان رشد مو در نقاط خاصی از سر وجود نداشته باشد و ضمن اینکه فرد بانک موی مناسبی داشته باشد.

با این حال افرادی کاندیدای مناسب برای کاشت مو هستند که از سلامت عمومی برخوردار باشند.

به عنوان مثال مهم است که سیستم ایمنی بدن عملکرد نرمالی داشته باشد تا بهبودی بعد از این عمل زیبایی با سرعت سپری شود.

همچنین توصیه میشود که افراد پیش از انجام کاشت مو سلامت سیستم قلب و عروق، کلیه و بیماری های قلبی را ارزیابی کنند.

همچنین کسانی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند باید موضوع را به پزشک گزارش داده و در موقعیت مناسب و پس از قطع مصرف دارو برای کاشت مو اقدام نمایند.

برای اینکه متوجه شوید چه کسانی کاندیدای مناسب برای کاشت مو هستند حتماً با متخصصان مشورت کنید.

معمولاً کاشت مو برای افراد بالای ۱۸ سال انجام میشود تا رشد و تکامل بدن به حد کافی رسیده باشد.

اما زمانی که مبحث سن مطرح میشود این مسئله وجود دارد که ممکن است برخی از افراد بر اثر حوادث، سوختگی یا جراحات موی خود را از دست بدهند.

در موارد محدود اگر پزشک صلاح بداند کاشت مو در هر سنی انجام میشود. در بازه سنی ۲۰ تا ۶۵ سال افراد دارای شرایط سنی مناسب جهت کاشت مو هستند.

این محدوده سنی ایده آل باعث میشود تا افراد بیشترین میزان بازدهی را از عمل کاشت مو دریافت کنند.

با این حال کسانی کاندیدای کاشت مو هستند که به صورت ارثی یا ژنتیکی ریزش مو را تجربه کرده باشند.

معمولاً این افراد در ناحیه جلوی سر دچار ریزش شدیدی میشوند که با کاشت نوار باریکی از موی سالم می توان موی از دست رفته را جبران کرد.

اگر افراد بانک موی قوی و سالم داشته باشند کاندیدای مناسب برای کاشت مو هستند.

معمولا افرادی که دچار ریزش مو در قسمت جلوی سر میشوند در پشت سر بانک موی بسیار خوب و متراکمی دارند.

این افراد نیز می توانند در صورت داشتن شرایط جسمی ایده‌آل کاشت مو را انجام دهند.

چه کسانی نمی توانند کاشت مو انجام دهند؟

با توجه به مطالعه و مقالات مختلف متوجه خواهید شد که عمل کاشت مو یک فرایند ساده و موثر است.

اما این نکته اشتباه است که همه افراد با هر شرایطی می توانند کاشت مو انجام دهند. در روند کاشت مو، مانند هر عمل زیبایی دیگری محدودیت هایی وجود دارد که مانع میشود برخی از افراد از این اقدام زیبایی به نتایج خوبی برسند.

به عنوان مثال کسانی که مبتلا به آلوپسی آره آتا هستند یا اصطلاحاً دچار لکه های تاسی میشوند در کاشت مو با شکست مواجه خواهند شد.

در مواردی که افراد دچار ضعف سیستم ایمنی بدن باشند احتمال اینکه فولیکول های پیوندی مو از بین بروند نیز وجود دارد.

سیستم ایمنی در پی ابتلا به بیماری آلوپسی فولیکول های جدید را مورد حمله قرار داده و پیوند پس زده میشود در نتیجه عمل کاشت مو ناموفق خواهد بود.

ریزش موی موقت در دوره های خاصی از زندگی با کاشت مو درمان نمیشود، مواردی مثل بارداری، شیردهی یا استرس که باعث تغییرات هورمونی میشود ریزش موی موقت را ایجاد می کند.

البته ابتلا به بیماری های خاصی مثل سیفلیس، پسوریازیس و یا تغییرات فصلی، خشکی پوست سر و شیمی‌درمانی باعث میشود تا فرد دچار ریزش موی موقت شود.

ریزش موقت مو به این معناست که به مرور زمان رشد مجدد اتفاق می افتد و نیازی به کاشت مو نیست.

به همین دلیل این افراد در پی تجربه ریزش موی موقت کاندیدای مناسب برای انجام کاشت مو نخواهند بود.

همچنین کسانی که به بیماری های زمینه ای مبتلا هستند و درگیر بیماری های قلبی، دیابت، هپاتیت یا نارسایی کبد و کلیه هستند گزینه های مناسبی برای این عمل زیبایی نخواهند بود.

این افراد پیش از اینکه نتایج موثری از کاشت مو دریافت کنند در معرض معایب و عوارض آن قرار می گیرند که احتمالاً با صلاحدید پزشک برای این افراد کاشت مو انجام نمیشود‌ اختلالات روانی یکی دیگر از مشکلاتی است که باعث میشوند افراد نتوانند کاشت مو انجام دهند.

این افراد اغلب دچار وسواس های خاصی هستند که با کندن مو، کاشت مو را بی‌نتیجه می کنند.

تمایلات وسواسی در این افراد باعث میشود تا ضمن کاشت مو دچار تشدید بیماری شوند و این مسئله می تواند یک محرک برای ناپایدار شدن شرایط روانی افراد شود.

آمادگی قبل از کاشت مو

از مهمترین نکات مراقبتی قبل از کاشت مو انجام آزمایشاتی است که پزشک را از حضور بیماری های زمینه ای و گاهاً پنهان مطلع می کند.

این آزمایشات تخصصی باعث میشود تا پزشک با آگاهی کاملی در مورد شرایط جسمی مراجعین اقدام به کاشت مو نماید و قطعاً اگر شرایط تحت کنترل باشد نتایج بسیار خوبی از این عمل حاصل می گردد.

قبل از کاشت مو تغذیه مناسبی داشته باشید  بهتر است که خوردن غذاهای خونساز مثل گوشت قرمز یا انواع محصولات غذایی که باعث رقیق شدن خون میشود را یک هفته قبل از کاشت متوقف کنید.

این خوراکی ها شامل سیر و انار هم‌ میشود که تاثیر قابل توجهی بر رقیق شدن خون دارد و می تواند احتمال خونریزی را حین فرایند کاشت مو افزایش دهد.

سه روز قبل از کاشت مو از خوردن غذاهای دیر هضم پرهیز کنید، زیرا ممکن است سوء هاضمه یا احساس تهوع در روز کاشت شرایط را ناپایدار کند.

صبح روزی که برای کاشت مو به مراکز و کلینیک های مربوط به مراجعه می کنید از خوردن نان و پنیر و چای شیرین صرف نظر کنید.

بهتر است که در این روز صبحانه کامل میل کرده و در این وعده غذایی از میزانی پروتئین بدون چربی، غلات و میوه استفاده کنید تا در طول فرایند کاشت احساس ناراحتی یا گرسنگی نداشته باشید.

در روز کاشت بهتر است از لباس جلو باز استفاده کنید تا تعویض پوشش بعد از کاشت مو به آسانی انجام شود.

ممکن است ضمن تعویض لباس های جلو بسته مثل هودی، ژاکت و یا تیشرت اصطکاکی با نواحی کاشت شده و بانک مو ایجاد شود که علاوه بر ایجاد درد باعث تخریب فولیکول ها خواهد شد.

اگر نیاز است که برای کاشت مو، موی سرتراشیده شود به هیچ عنوان قبل از رفتن به کلینیک موی سر را نتراشید.

بهتر است که در این روز حمام کرده و اجازه دهید که تراشیدن موی سر توسط کادر درمان انجام شود.

زیرا مهم است که قبل از هر اقدامی میزان تراکم مو در نواحی مختلف سنجیده شود.

همچنین از قرار دادن هر نوع ژل یا اسپری بر روی مو خودداری کرده و با موی کاملاً تمیز به کلینیک مراجعه نمایید.

بهتر است که برای مسیر برگشت از کلینیک به خانه فردی را به همراه داشته باشید.

از آنجایی که برای ایجاد شرایط ایده‌آل ضمن کاشت مو از داروهای آرامبخش و گاهاً بی حسی استفاده میشود بهتر است که فرد تا ۲۴ ساعت رانندگی نکند و برای مسیر برگشت شخصی را با خود همراه ببرید.

حداقل یک هفته قبل از کاشت مو مصرف داروهای رقیق کننده و داروهای ضد انعقادی ممنوع است.

این داروها مانند ناپروکسن برای کاهش التهاب و کاهش درد استفاده میشود و ممکن است اثرات رقیق کنندگی خون داشته باشند.

در انجام آزمایشات اولیه قبل از کاشت مو کوتاهی نکنید این آزمایشات باعث میشود تا پزشک فاکتورهای خاصی مثل دیابت، چربی خون، بیماری های عفونی و عملکرد کبد را به طور کامل ارزیابی کنند.

بهتر است که قبل از کاشت مو مجدد تمام سوابق بیماری های خود را به پزشک اطلاع داده و در صورتی که در دوره درمان هستید نوع داروهای مصرفی را به پزشک اعلام کنید.

قبل از کاشت مو از مصرف سیگار و انواع دخانیات خودداری کنید. مصرف دخانیات منجر به تنگ تر شدن عروق خونی میشود و اکسیژن رسانی و انتقال مواد مغذی ضروری را به فولیکول های مو کاهش می دهد.

البته استفاده از دخانیات نه تنها روند بهبودی را به تاخیر می اندازد بلکه احتمال ایجاد عفونت در سر را افزایش می دهد.

قبل کاشت مو مصرف مشروبات الکلی به دلیل رقیق تر کردن خون ممنوع است. مهم است که این نکات را رعایت کنید تا در دوره نقاهت دچار خونریزی های طولانی مدت و شدید نشوید.

مراقبت های بعد از کاشت مو

مراقبت های بعد از کاشت مو از جمله مهمترین نکاتی است که باید رعایت شود، عملکرد خوب متخصصان زمانی به نتیجه می رسد که مراقبت های بعد از آن به درستی انجام شود.

بلافاصله بعد از کاشت مو به خانه باز می گردید و بهتر است که در وضعیت نیمه عمودی استراحت کنید.

حتی هنگام خوابیدن موقعیت نیمه عمودی بدن را حفظ کنید و اجازه ندهید که موی کاشته شده با سطوح مختلف تماس پیدا کند.

برای راحت تر خوابیدن می توانید از یک بالشت مسافرتی یا زیر گردنی استفاده کنید و سر را با زاویه ۴۵ درجه قرار دهید.

استفاده از گردنی های مخصوص باعث میشود تا سر جدا از زمین قرار بگیرد و به هیچ عنوان تماسی بین پوست و سطوح مختلف اتفاق نمی افتد.

در حالت نیمه عمودی خوابیدن و قرار گرفتن در این موقعیت تا هفته اول به کاهش ورم کمک می کند.

شست و شوی مو بلافاصله بعد از کاشت مو ممنوع است، تا ۴۸ ساعت بعد از پیوند مو از شستن مو خودداری کنید و بعد از این مدت می توانید با آب گرم و شامپو به آرامی سر را شستشو دهید.

فراموش نکنید که شستشوی حساس را حداقل تا دو هفته ادامه دهید و به تدریج می توانید روتین شستشوی معمولی خود را از سر بگیرید.

اگر بعد از شستن مو متوجه تورم یا خونریزی خفیف شدید می توانید با استفاده از گاز استریل یا پارچه کاملاً تمیز و مرطوب به مدت ۵ دقیقه ناحیه آسیب دیده را به آرامی فشار دهید.

فراموش نکنید که این ناحیه نباید دستکاری شود و از فشار زیاد یا مالش پوست سر خودداری نمایید.

بعد از کاشت مو داروهای حاوی آنتی بیوتیک و انواع مسکن برای مراجعین تجویز میشود که به منظور پیشگیری از بروز عفونت و کاهش درد استفاده از آنها در زمان بندی مناسب ضروری است.

مهم است که بعد از کاشت مو به تمام دستورالعمل های گفته شده از طرف پزشک پایبند باشید.

انجام هرگونه فعالیت های شدید ممنوع است زیرا باعث بالا رفتن فشار خون میشود و خطر خونریزی و ریزش موی کاشته شده را افزایش می‌دهد.

به طور قطعی یک هفته بعد از کاشت مو در کلینیک زیبایی مبین هر نوع فعالیت بدنی شدید ممنوع است، بلند کردن اجسام سنگین، انجام تمرینات ورزشی سنگین یا پرشی ممنوع است و تاثیر منفی آنها بر کاشت مو اعمال میشود.

پوست سر را در معرض نور خورشید قرار ندهید، بعد از کاشت مو پوست سر از هر زمان دیگری حساس تر است و تابش مستقیم نور خورشید باعث میشود تا به گرافت ها آسیب وارد شود.

تا حد امکان در طی روز بین ساعت های ۱۰ صبح تا ۴ بعد از ظهر از خانه خارج نشوید و این فرایند را تا ۴ هفته اول رعایت کنید.

از مهمترین مراقبت های بعد از کاشت مو عدم مصرف سیگار است، تا یک ماه بعد از جراحی استعمال سیگار ممنوع است زیرا جریان خون را به فولیکول ها کاهش می دهد‌، در نتیجه اختلالات شدیدی در رشد موی جدید ایجاد میشود و بهبودی را دشوار می کند.

توصیه میشود که برای کاشت مو در نیمه دوم سال اقدام کنید اما اگر به هر دلیلی در فصول گرم سال کاشت مو را انجام می دهید از ورزش کردن و هر فعالیتی که باعث تعریق بیش از حد شود خودداری کنید.

بعد از کاشت مو قرار گرفتن در سونا یا نشستن های طولانی مدت خارج از خانه خطر ایجاد عفونت در محل کاشت مو را افزایش می دهد.

بعد از کاشت مو رژیم غذایی خود را اصلاح کنید در این فاصله زمانی تا بهبودی کامل نباید از غذاهای تند استفاده نمایید زیرا رقیق شدن خون احتمال خونریزی و عفونت را افزایش می دهد.

اگر کاشت مو انجام می دهید باید صبور باشید حداقل ۳ تا ۶ ماه زمان نیاز است تا موهای جدید شروع به رشد کنند و در جایگاه خود به طور ثابت قرار بگیرند.

حتی ممکن است در این فاصله زمانی شاهد ریزش مو باشید اما تداوم در انجام مراقبت ها و صبوری باعث میشود تا به مرور زمان و نهایتاً در ظرف ۹ ماه شاهد رشد موی جدید با کیفیت بالا خواهید بود.

مشاوره رایگان و پاسخ به سوالات شما

لطفاً نام و نام خانوادگی را وارد کنید
لطفاً یک خدمت را انتخاب کنید
لطفاً شماره معتبر وارد کنید

8 پاسخ

    1. بله، کاشت مو یکی از روش‌های موثر برای درمان ریزش مو است.
      نتایج این روش معمولاً طبیعی و دائمی هستند، به شرطی که فرد شرایط مناسبی برای انجام جراحی داشته باشد.

    1. سلام به شما
      در طول فرآیند کاشت مو، از بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود تا احساس درد به حداقل برسد.
      پس از جراحی ممکن است کمی ناراحتی احساس کنید، اما این موضوع معمولاً با مسکن‌های ساده قابل کنترل است.

    1. با سلام
      رشد موها پس از کاشت معمولاً بین 3 تا 6 ماه آغاز می‌شود و نتایج نهایی بعد از حدود 12 ماه قابل مشاهده است.
      این زمان ممکن است بسته به شرایط فردی متفاوت باشد.

    1. سلام به شما همراه گرامی
      بله، رعایت نکات مراقبتی پس از جراحی بسیار مهم است.
      شما باید از شستن موها و استفاده از محصولات خاص در روزهای اولیه خودداری کنید و همچنین باید به توصیه‌های پزشک در مورد داروها و ملاقات‌های بعدی توجه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم مشاوره رایگان